logo
מתכוני ספירולינה

ספירולינה – מתכונים בריאים ליום-יום

שילוב ספירולינה בתפריט היומיומי שלנו: כמה מתכונים מפתיעים

את הכוכבת של מזונות העל כבר הכרתם?
היא מכילה למעלה מ-50% חלבונים, עשירה בחומצות אמינו, וויטמינים ומינרלים והיא הרכיב הכי בריא במטבח שלכם.

ספירולינה היא סוג של אצה, חיידק כחולי, הגדלה במים מתוקים או מלוחים. היא מהווה חלק מתזונת בני האדם כבר אלפי שנים ובשנים האחרונות חזרה לגדולתה כאחד המזונות בעלי הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר הקיימים.

לפני שתתחילו לשלב אותה במזון שלכם חשוב להכיר שתי עובדות חשובות על הספירולינה:

  1. החימום פוגע בתכולת החלבונים של הספירולינה! לכן היא יכולה להתאים למאכלים שאינם מצריכים חימום ממושך.
  2. הספירולינה צובעת את המזון בצבע ירוק -צבע שלעתים אינו מעורר תיאבון.

לספירולינה יש טעם של מליחות עדינה, ללא טעמי לוואי, ולכן היא יכולה להשתלב טרייה או בצורת אבקה עם מגוון רחב של מאכלים: סלטים, מרקים, ממרחים, שייקים, מאפים ואפילו גלידה וקינוחים. ניתן להשתמש בה כממליח טבעי ובריא יותר ממלח רגיל.

ריכזנו עבורכם כמה רעיונות למתכונים פשוטים, טעימים ומזינים במיוחד:

סלט טחינה ירוקה עם ספירולינה

רכיבים:

1 כוס טחינה גולמית (עדיף טחינה מלאה)

2 שיני שום כתושות

3/4 כוס מים קרים

1/2 לימון סחוט

ניתן להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה.

כ- 3/4 כפית ספירולינה (ניתן להוסיף עוד לפי הטעם)

במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מלח

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים עד קבלת רמת הסמיכות הרצויה והטעם המיטבי.

 

גוואקמולי עם ספירולינה

רכיבים:

2 אבוקדו גדולים בשלים

1 עגבנייה טרייה חתוכה לקוביות קטנות

1 כף מיץ לימון טרי

1-2 שיני שום קצוצות

3-4 כפיות ספירולינה

מלח ופלפל

ניתן להוסיף 1/4 בצל סגול קצוץ דק או חופן כוסברה קצוצה – לפי הטעם

אופן ההכנה:

יש למעוך את האבוקדו ולהוסיף לו את כל המרכיבים. ערבבו מעט ובעדינות.

 

טראפלס טחינה בתוספת ספירולינה

רכיבים:

1 כוס טחינה גולמית

200 גרם שוקולד מריר

2 כפיות גדושות ספירולינה

ניתן להוסיף אבקת קקאו או מעט מלח גס לציפוי

אופן ההכנה:

המיסו את השוקולד במיקרוגל או בקערה מעל סיר מים חמים (בן מארי), ערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
הוסיפו לשוקולד את הטחינה והספירולינה וערבבו שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
ניתן לפזר מעל מעט מלח גס אם אוהבים מעט מליחות בשוקולד.

רפדו תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד, בכדי להוציא בקלות את הטראפלס המוכנים.
הכניסו למקפיא ל-4 שעות לפחות.
רק כשהתערובת קפאה לחלוטין, הוציאו אותה מהמקפיא וחלצו אותה מהתבנית באמצעות הפיכת התבנית ומשיכה קלה של הניילון הנצמד.
חיתכו לקוביות קטנות. ניתן לגלגל אותן באבקת קקאו.

יש לאחסן את הטראפלס בהקפאה. הוציאו אותם לטמפרטורות החדר כמה דקות לפני ההגשה.

 

שייק פירות עם ספירולינה טרייה- כזה שגם ילדים אוהבים

רכיבים:

כוס גדושה בפירות העונה (ניתן להכניס כל פרי שתרצו)

2 תמרים גדולים ללא גרעינים

מנה של ספירולינה טרייה

1 כוס מים קרים או כוס קרח (תלוי אם אתם רוצים שייק קר או ברד)

אופן ההכנה:

הכניסו הכל לבלנדר ו…זהו!

 

פופקורן עם ספירולינה

רכיבים:

גרעיני תירס

2-3 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס

ספירולינה

מלח

אופן ההכנה:

על אש גבוהה בזקו מעט שמן בסיר והוסיפו את גרעיני התירס כך שהם יוצרים שכבה אחידה בתחתית הסיר. הוסיפו את הספירולינה ומעט מלח.
אל תשכחו לכסות את הסיר ולא לפתוח עד תום ההכנה! כדאי לנער את הסיר בעדינות מדי פעם מצד לצד.
כשמתחילים להישמע קולות הפצפוץ, מחלישים את האש. כשנפסקים קולות הפצפוץ  הסירו את המכסה בעדינות והעבירו לקערה.

 

אז מה היה לנו?

ראינו שלספירולינה טעם עדין והיא משתלבת היטב עם סוגים רבים של מאכלים. תוכלו לשלב אותה במאכלים השונים, כיד הדמיון הטובה עליכם וליהנות ממזון עשיר ברכיבים תזונתיים.

יש לכם מתכונים מנצחים עם ספירולינה? מוזמנים לצרף אותם בתגובות!

 

רוצים לדעת עוד על איכויות הספירולינה? לחצו כאן >

 

ספירולינה